Kosten voor een trap kunnen hoog uitvallen. Niet alleen is het materiaal prijzig, door de grootte van een trap heb je er veel van nodig. En dan moet het nog aangebracht worden. Je kunt er, om kosten te besparen, ook voor kiezen je trap zelf te bekleden. Dit is wellicht niet handig als je twee linkerhanden hebt, maar als je een beetje handig is kan dit een voordelige en goede optie zijn.

Welk materiaal kies je?

Niet ieder materiaal kun je zelf aanbrengen op jouw trap. Natuursteen bijvoorbeeld is wellicht niet zo handig. Maar er zijn nog meer dan genoeg andere opties. Een zeer goed zelf aan te brengen optie is beton ciré. Een beton ciré trap zelf aanbrengen kan op alle ondergronden. Dus of jouw trap nou van hout of van steen is gemaakt, beton ciré trap zelf aanbrengen kan sowieso. En het mooie is: deze trap past in iedere interieurstijl.

Ook tapijt kun je goed zelf aanbrengen op de trap. Dit creëert een warm uiterlijk in jouw huis en voelt prettig aan als ondergrond. Bij tapijt komt echter meer kijken: je moet eerst je ondertapijt aanleggen en daarna pas je daadwerkelijke tapijt. Dit kost dus een hoop tijd. Een trap van tapijt is zeer geschikt voor huishoudens met jonge kinderen.

Ben je erg fan van de houtlook, dan is laminaat een goede optie. Ook dit kun je goed zelf aanbrengen, al kan het verstandig zijn om hulp te vragen: bij laminaat geldt zeker ‘vele handen maken licht werk’. Een trap van laminaat past in iedere interieurstijl.

Hoe ga je te werk

Wil je zelf je trap besteden, dan is het erg belangrijk dat je goed meet hoeveel materiaal je nodig hebt. Lees je goed in over hoe je jouw materiaal het best op jouw trap kunt aanbrengen. Je wilt immers niet dat de trap schots en scheef wordt of dat deze na drie keer op en af uit elkaar valt. Jouw trap moet vooral veilig zijn. Zorg dus dat jouw materiaal zo goed mogelijk op je trap bevestigd is.