Welke bedrijven bieden technische vacatures aan?

Er is een grote verscheidenheid aan bedrijven en organisaties die technische vacatures aanbieden. Installatiebedrijven, gemeenten, ontwikkelaars van machines, bouwbedrijven, de overheid of ingenieursbureaus.

Technische vacatures vanuit overheid of waterschappen

Met name in de civiele techniek vind je banen bij de overheid of waterschappen. Provincies, gemeenten of de Rijksoverheid hebben opdrachten op het gebied van waterbeheer, wegenbouw, infrastructuur, spoorwegen, sporthallen bouwen en en nog veel meer. Dit zijn vaak grote projecten waar je een hele tijd mee bezig bent. Van plannen maken, tot tekenen en uit (laten) voeren. Je bent betrokken bij het proces van begin tot eind.

Technische vacatures in de bouw

Ook aannemers of bouwbedrijven kunnen niet zonder technische kennis. Installateurs zorgen ervoor dat alle elektrotechnische installaties naar behoren functioneren. Vervolgens dient er ook regelmatig onderhoud plaats te vinden en worden storingen opgelost.

Van woonhuis tot supermarkt

Techniek vind je in huis, maar ook in een supermarkt. Als technisch installateur kom je bij de mensen thuis, maar ook bij bedrijven. De ene keer wordt je gebeld omdat een gezin in de kou zit en een andere keer wordt je gebeld omdat de vrachtwagenchauffeur per ongeluk tegen de automatische deuren aangereden heeft, waardoor de winkel niet meer dicht kan aan het eind van de dag.

Leidinggevend of uitvoerend

Of je nu leiding gaat geven of uitvoerend aan de slag wilt. Er zijn voldoende mogelijkheden. Als leidinggevende probeer je de bestaande processen zo goed mogelijk onder de loep te nemen en waar nodig te verbeteren. Zodra er veranderingen in gang gezet worden schrijf jij de nieuwe protocollen en zorgt ervoor dat alle werknemers zich daaraan houden.

In een uitvoerende rol werk je meer met je handen. In de autotechniek werk je aan de elektrische systemen en in de elektrotechniek installeer je de meeste ingewikkelde technische apparaten.

Voor ieder opleidingsniveau

Of je nu een mbo opleiding genoten hebt en als uitvoerende aan de slag gaat, een hbo of een wo opleiding afgerond hebt, er is voor ieder niveau een passende functie. Wellicht krijg je doorgroeimogelijkheden of ga je een aanvullende opleiding volgen. Het opent weer nieuwe deuren voor je. En als je merkt dat je het waardevol vindt om anderen de kneepjes van het vak te leren, kan een baan als docent iets voor jou zijn. Belangrijk is dat je werk zoekt dat bij jou past. Als je niet goed stil kunt zitten is het vervelend als je 8 uur per dag plannen moet uittekenen.

 
Previous Article
Next Article