Visgraat Parket

Een vloer leggen dat lukt veel mensen zelf nog wel. Maar zodra je afwijkt van standaard leggen in een horizontaal patroon en kliklaminaat, dan wordt het al lastiger. Visgraat parket zelf leggen is bijvoorbeeld best een uitdaging. Dat betekent overigens niet dat je het niet kan.

Visgraat Parket

Over visgraat parket

Visgraat parket is een parket, ofwel houten vloer die je in het patroon van een visgraat legt. Dit patroon wordt vaak gebruikt als creatieve manier om planken te leggen, voor wie de normale horizontale of verticale planken niet spannend genoeg vindt. Visgraat is niet zeldzaam: we zien het steeds meer en de trend wordt om de zoveel jaar nieuw leven ingeblazen. Visgraat patroon aanbrengen kan met meerdere soorten vloeren, dus ook parket. Parket is een houten vloer bestaande uit meerdere lagen. De bovenste laag is vaak glad afgewerkt met olie of wax. Parketvloeren in visgraat patroon worden al honderden jaren gemaakt. 

Een vloer zelf leggen

Visgraat kun je dus zelf leggen. Houd er wel rekening mee dat het aanzienlijk ingewikkelder is dan een laminaatvloer gewoon leggen. Het is namelijk zaak dat je de planken kort zaagt en deze haaks op elkaar legt. Er komt dus vaak veel zagen bij kijken, maar ook het vormen van die punten van haakse planken is geen eitje. Daarvoor kun je tegenwoordig gelukkig een starterspunt gebruiken. Daarmee wordt het leggen iets makkelijker.

Video’s kijken

Een voordeel van het internet is dat je er werkelijk alles kunt vinden op het gebied van informatie. Dat betekent dat er ook filmpjes te vinden zijn over hoe je een vloer moet leggen. Met name over de visgraat vloer zijn meer dan genoeg interessante video’s te vinden die je op weg helpen! Vind je het toch te ingewikkeld? Voor een klein bedrag kun je het leggen van je visgraat vloer vaak al uitbesteden.