We verzamelen allemaal best veel spullen zonder dat we het soms zelf doorhebben. Iets weggooien is voor veel mensen toch een moeilijke stap en in de loop der jaren komen er zo heel wat spulletjes bij. Je kunt natuurlijk ook heel specifiek dingen gaan verzamelen als hobby. Verzamelen is iets wat er eigenlijk altijd al geweest is. In de oudheid werd er met een ander doel verzameld dan dat we dat nu doen. Toen verzamelden men schilderijen en bijvoorbeeld porselein om zichzelf een internationale allure te verschaffen. Er zijn zelfs musea ontstaan uit de verzamelwoede van velen. Een museum is tenslotte ook een grote verzameling van veelal kunstwerken. De meeste musea zijn dan ook ontstaan door de schenkingen van particulieren die een deel van hun verzameling aan het museum afstonden. In de jaren daarna is het verzamelen onverminderd doorgegaan en ook tegenwoordig zijn er nog veel mensen met de meest uiteenlopende verzamelingen.

Soorten verzamelingen

Je kunt van alles verzamelen. In de jaren negentig en het begin van deze eeuw waren er veel populaire verzamelingen waar je mee aan de slag kon. Stickers en knikkers waren populaire verzamelobjecten. Vooral het knikkeren was toen mateloos populair. Het was een sport om de bijzondere knikkers die je gewonnen had in een mooie glazen pot te bewaren. Ook het verzamelen van bijzondere postzegels, munten, suikerzakjes en sleutelhangers werd door velen gedaan. Verzamelingen die nu nog steeds populair zijn, zijn het verzamelen van elastiekjes van de postbezorger, allerlei telefoonkaarten en voetbalplaatjes. Om al je spullen netjes te bewaren is het zinvol om verpakkingszakjes aan te schaffen. Het is nu ook weer in trek om oude cd’s en lp’s te verzamelen. De platenspeler zien we ook weer voorzichtig terugkeren is sommige huiskamers. Het fijne gevoel van vroeger keert voor veel mensen weer even terug bij het luisteren naar lp’s. Om je lp’s netjes en stofvrij te bewaren zijn lp hoezen een aanrader.

Je verzameling verkopen

Na jaren van verzamelen komt er vaak een moment dat je van je verzameling af wilt. Dat kan zijn door ruimtegebrek maar ook omdat je verzameling veel waard kan zijn. Online zijn er diverse sites waar je jouw verzameling aan kunt bieden. Je kunt een vaste prijs vragen maar je kan de belangstellenden ook laten bieden om zo een hogere prijs te kunnen krijgen. Als je dan een goed bod ontvangen hebt zal het vaak nog wel lastig zijn om echt afscheid van je verzameling te nemen.