Verschil EHBO en BHV kan je hier lezen

Het verschil EHBO en BHV zal ik je hier in deze blog uitleggen. Deze vraag heeft mij vroeger verschil EHBO en BHVook bezig gehouden,. Het antwoord is best wel simpel. Bij de eerste cursus leer je de eerste hulp te verlenen bij een ongeval. Je tracht het slachtoffer te helpen om verdere lichamelijke schade te voorkomen. Dit doe je net zolang tot er een professionele hulp bij is gekomen. Vaak ik het al belangrijk om met een slachtoffer te praten, zodat deze aanspreekbaar blijft. Bij letsel kan je een tijdelijk verband aan leggen en ga zo maar even door. Bij de cursus van een bedrijfshulpverlener, komt er nog meer bij kijken, Natuurlijk ben jij verantwoordelijk van het verlenen van de eerste hulp. Tevens moet jij ervoor zorgen dat een pand wordt ontruimd en leer je een beginnende brand te blussen. Deze persoon is vaak op de werkvloer te vinden. 

Is het verschil EHBO en BHV je nu duidelijk geworden?

verschil EHBO en BHVInmiddels is het verschil EHBO en BHV je nu wel duidelijk geworden neem ik aan.  Misschien heb je nu interesse gekregen in één van deze opleiding. Hiervoor kan je je aanmelden bij G4S. Zij geven regelmatig trainingen in het land. Voor meer informatie kan je het beste op hun website kijken, Tevens kan je ook telefonisch met hun contact opnemen. Mijn cursus heb ik al meerdere keren toe kunnen passen op een persoon. Deze had zich gesneden en was flink aan het bloeden. Nadat ik het bloeden had gestopt heb ik de wond kunnen verbinden. Maar ook heb ik voor een tijd terug iemand kunnen helpen, die zich had verslikt in een stuk vlees. De bewuste avond zat ik gezellig met wat vrienden te eten. Op een gegeven moment hoorde wij geschreeuw en zag ik iemand blauw aanlopen. Meteen erheen gegaan en de Heimlich greep toegepast. Hiermee kwam het vlees eruit en kon deze persoon weer adem halen. 

 
Previous Article
Next Article