In tijden van Covid-19 hebben we veel meer binnen gezeten dan normaal. We hebben hobby’s opgepakt waar wij normaal gesproken geen tijd voor of geen zin in hadden. Voor de mensen met een tuin, valt tuinieren hier ook onder. Tuinieren is in een korte tijd veranderd van een bezigheid voor de gepensioneerde, naar een hobby voor iedereen met een tuin. Maar tuinieren is niet alleen een praktische hobby, het is ook nog eens goed voor de geest. Met de handen in de aarde werken, is namelijk erg ontspannend. Ben je toe aan wat extra ontspanning? Bel de tuinman dan maar af!

Van Hyacint tot Hortensia

Maar waar begin je? Voor het tuinieren is er een groot aanbod aan bloemen en planten zoals een olijfboom. Met een bezoek aan het tuincentrum, ben je zo uren zoet. Voor veel mensen kan het aanbod overweldigend zijn, vooral als je pas net begint met tuinieren. Hoe maak je een keuze? Wat past er het beste in de tuin en binnen je levensstijl? Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de temperatuur en de gemiddelde neerslag in de woonplaats en het aantal zonuren in de tuin. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. Worden het felgekleurde bloemen of heb je liever een tropisch thema? Met al het aanbod dat er is, kun je de tuin helemaal naar eigen smaak inrichten. Je kunt zelfs aan de hand van het seizoen de tuin anders inrichten. Als het niet bevalt, kun je de tuin natuurlijk ook weer omgooien.

Prachtig en praktisch

Hoe leuk is het als de tuin er niet alleen mooi uitziet, maar ook nog gewassen oplevert die je in de keuken kunt gebruiken. Denk hierbij aan een olijfboom, druivenstruik of een vijgenboom. Voor wat extra frisse lucht tijdens het thuiswerken, loop je even de tuin in om wat verse producten te plukken. Dat wordt genieten van het planten, het uitzicht en van het product!