Nooit meer zere voeten als je hakken draagt!

Hakken, wij dames hebben een echte haat-liefde verhouding met deze schoenen. Enerzijds dragen we deze schoenen het liefst zo vaak als we kunnen omdat we ze daadwerkelijk onder bijna iedere outfit kunnen dragen. Daarnaast zorgen ze ook nog voor een vrouwelijke en elegante uitstraling waarbij ons figuur net even iets beter uitkomt. Anderzijds zijn deze schoenen alles behalve comfortabel en hebben we na 2 uur al last van pijnlijke voeten. Geen goed vooruitzicht als we er de hele avond op moeten doorbrengen. In dit blog daarom een aantal tips waardoor pijnlijke voeten door je hakken vanaf nu verleden tijd is.

Goede kwaliteit schoenen

De kwaliteit van je schoenen kan al zo’n wereld van verschil maken. Niet alleen bij hakken hoor, eigenlijk geldt dit voor iedere schoenen. Schoenen die gemaakt zijn van een hoogwaardige kwaliteit materiaal zoals leren doen zoveel meer goeds voor onze voeten dan van die goedkope, plastic schoenen. Nee, als je echt een avondje zonder zere voeten wilt doorbrengen dan doe je er goed aan om te investeren in een goed paar schoenen van hoge kwaliteit zoals schoenen van Toral.

Kies je juiste maat

Ook de juiste maat kan een wereld van verschil maken. Naarmate de avond vordert zetten je voeten iets uit. Dit komt door beweging en door warmte. Als je schoenen draagt die precies je maat zijn dan kan het zijn dat je schoenen gaan knellen door het opzetten. Door het knellen zullen je voeten nog meer op gaan zetten waardoor je schoen na een paar uurtjes totaal niet meer comfortabel zit. Ga je hakken dragen? Kies dan het liefst voor een halve maat of hele maat groter zodat je voeten ook na een aantal uur nog voldoende ruimte hebben.

Een goede (inleg)zool

Ook de zolen van je hakken kunnen wonderen doen. Hoe meer jouw hak je voet ondersteunt, des te langer jij het op je beauty’s kan volhouden. Schoenen van goede kwaliteit bieden in de meeste gevallen wel de juiste ondersteunen. Bij van Arendonk vindt je bijvoorbeeld schoenen met een zool die echt iets goeds doen voor jouw voet. Ben je toch een beetje eigenwijs geweest en heb je schoenen van een iets mindere kwaliteit gehad? Dan is er nog steeds geen man overboord gelukkig. De juiste inlegzool is jouw redding hierin.

Gouden tip!

Heb jij alle bovenstaande tips netjes gevolgd maar beginnen je voeten toch zachtjes aan al een beetje te zeuren? Tape dan je derde en vierde teen aan elkaar vast met wat sporttape of een pleister. Onder deze tenen loopt de zenuw die zorgt voor pijnlijke voeten. Door ze aan elkaar te tapen ontlast je deze zenuw en zijn pijnlijke voeten echt verleden tijd.

Previous Article
Next Article