Zo midden in de zomer heb je natuurlijk altijd last van muggen. Vreselijke dingen zijn dat, we weten het allemaal, en je hebt op zo’n moment ook echt alles geprobeerd om ze uit je huis te krijgen en bij je weg te houden. Maar zelfs al die spraytjes en smeerseltjes lijken niet te helpen. Gooi dan gewoon je screens naar beneden joh, die houden die vervelende opdringerige insecten ver bij je vandaan! Wacht, je hebt geen screens? Die moet je hebben, ik vertel je direct meer!

Wat zijn screens?

Velen zullen screens kennen als een soort horren, en dat zijn het eigenlijk ook. Het zijn doorzichtige zonwerende lappen die je voor je raam spant of als je een elektrische hebt die je heel leuk naar beneden laat komen. Vinden de kinderen leuk om naar te kijken, oh en de huisdieren ook.

Je hebt ook screens die je bijvoorbeeld boven je deur op kan hangen, deze kun je gewoon aanschaffen bij elke mogelijke winkel die dat soort dingen verkoopt en dan kan je er zo doorheen lopen en met 10 magneetjes ofzo gaat hij dan weer aan elkaar, heel leuk ook zo’n ding. Het werkt tot het dat niet doet en je dan toch een vlieg of mug in je huis vindt, en dan maar afvragen waar die vandaan komt, want je hebt overal dingen voor de ramen en deuren hangen.

Screens voor binnen?

Je hebt screens ook voor binnen, hetzelfde concept als degene die je buiten ophangt, dezelfde stof etcetera. Deze haal je dan of automatisch of met een touwtje naar beneden, net zoals een rolgordijn. Of je het binnen of buiten hebt hangen is echt volledig je eigen keuze, als je het niet binnen wilt hebben dan hang je het gewoon buiten, net zo makkelijk.

Verschillen tussen een rolluik en een screen

Soms twijfelen mensen tussen de soorten zonwering die ze aan kunnen schaffen. Er zijn zoveel verschillende keuzes het is ook erg lastig om de perfecte soort voor jou te kiezen. Twijfel je bijvoorbeeld tussen een rolluik of een screen dan moet je gaan kijken wat voor eisen je graag stelt aan de zonwering. Wil je volledig afgesloten zitten van het licht? Kies dan voor een rolluik aangezien die volledig lichtdicht zijn. Wil je door je ramen heen kunnen kijken, maar toch zorgen dat je niet zo’n barstende zon in je gezicht hebt? Kies dan voor een screen. Heb je liever dat je een wat stevigere, uitstraling, bijna inbraakwerend? Ga dan wederom voor een rolluik. Heb je liever een wat zachtere simpele uitstraling rondom je woning hangen, ga dan voor de screens.