Waar is de dj van weleer gebleven

Een hotspot op een festival
Het festival seizoen komt er weer aan; het is de tijd waarin de dj zijn werk weer mag komen doen om het publiek te vermaken. De discjockey beleefde in de tijd van het vinyl zijn opmars, en tegenwoordig is dat overgenomen door artiesten die een virtuele show presenteren. Ze zorgen voor feesttenten waar de sfeer gelijk goed in zit en de mensenmassa wordt koortsachtig opgezweept. Vele veertigers vragen zich dan ook af wat er is gebeurd met de discjockey van weleer, uit de tijd dat muziek nog op vinyl werd uitgebracht en een kras op een plaat voor een heel speciaal effect zorgde.

De vintage discjockey
Nu we weer een verlangen hebben naar muziek die minder techno van aard is komt de vintage discjockey weer terug in de feest scene. Het is een artiest die met een dubbele draaitafel en mengpaneel een enorme hoeveelheid platen komt draaien. Wie deze artiest inhuurt zal dat niet in eerste instantie doen om de dansvloer helemaal vol te krijgen, maar het effect is wel dat jong en oud zich op de dansvloer mengt. De muziek mag dan wat ingetogener van karakter zijn; de stemming is er niet minder om.
De bekende namen van vroeger
Velen kijken met een glimlach terug naar de tijd van de techno muziek. De discjockeys uit die tijd draaiden muziek waar je op kon hakken en zagen; het was de tijd van de trainingspakken en de foute kapsels. Deze artiesten zijn nog altijd actief als discjockey, maar ze draaien tegenwoordig hun muziek op kleinere festivals en in lokale feesttenten. Een artiest als Paul Elstak die een voorkeur voor happy hardcore heeft zet nog regelmatig een tent op stelten en is voor een feest te boeken. Mental Theo die aan de wieg stond van de club muziek zoals we die nu kennen draait eveneens op dit soort feesten. Je zou dus denken dat een dj enkel nog een internationaal coryfee is die niet te betalen is, maar dat blijkt in de praktijk heel anders te liggen.

Een oldskool artiest inhuren
Organiseer jij een tentfeest waarvoor je een oldskool artiest mag inhuren, dan is een discjockey van het laatst genoemde kaliber een heel goede keuze. Het publiek – doorgaans iets ouder dan het gemiddelde uitgaanspubliek – zal de tijd van zijn leven hebben. Je boekt een dergelijke artiest via een evenementenbureau.

 
Previous Article
Next Article