Internet via een kabelaansluiting

Internet is een onmisbaar onderdeel van ons leven geworden, gek wel als je nagaat dat het 30 jaar geleden nog niet eens bestond. Toch doen we anno 2020 er alles mee. Het brengt ons van plek naar plek, leert ons alles wat we willen weten over en entertaint ons op een miljoen manieren, van videogames tot films. Bij het afsluiten van een internetabonnement kun je kiezen of je gebruik wilt maken van internet via DSL of de kabel. In deze blog ga ik de voordelen van een kabelaansluiting toelichten.

Het verschil

Allereerst kost het verschil tussen een kabelaansluiting of internet via DSL. Een DSL aansluiting maakt gebruik van de telefoonlijn. Men zegt dat DSL langzamer is dan kabel, maar aan de andere kant minder vaak problemen heeft met een storing. Een kabelaansluiting maakt gebruik van het traditionele kabeltelevisienetwerk.

Provider

In Nederland hebben we drie grote providers: KPN, Ziggo en T-mobile. Vaak wordt er gekozen voor één van deze providers of een dochterbedrijf hiervan. Niet in alle gebieden in Nederland is het mogelijk om elke provider te kunnen kiezen. Dit hangt af van het werkgebied van een provider. Via de website van een provider is het mogelijk om te kunnen bekijken of deze ook mogelijk is op jouw specifieke aderes. Zo ja, staat er ook vaak bij of er een mogelijkheid is voor een kabelaansluiting, of uitsluitend via DSL. Een belangrijk gegeven is tevens de internetsnelheid voor downloaden en uploaden via de provider op jouw adres.

Pakket

Wanneer je hebt gekozen voor een provider is de volgende keus een pakket. Naast internet zijn een aantal andere aspecten belangrijk om over na te denken die binnen het pakket moeten vallen. Veel mensen hebben een mobiele telefoon en ruilen deze dan ook vaak in voor een vaste telefoon. Toch is dit niet voor iedereen een handige optie en is een vaste lijn wel degelijk handig in het gehele pakket. Een tv pakket is voor vrijwel iedereen een must. Met een televisie pakket bekijk je al snel naar tientallen zenders en beluister je al snel naar veel radiozenders. In combinatie met een smart-tv en internet pakket behoren er al snel extra opties zoals live pauzeren en terugspoelen tot de opties.

Een kabelaansluiting kan voordelen opleveren binnen het gehele telefoon, televisie en internet pakket bij een bepaalde provider. Vraag om advies en kies voor een pakket wat bij al jouw wensen en die van het gehele huishouden passen. Niemand wil immers sloom en niet werkend internet.

Previous Article
Next Article