Sinds de oprichting in 1948 is de Italiaanse erfgoedlijn Herno een pionier geweest op het gebied van luxe bovenkleding dankzij de traditionele knowhow van couturiers, versterkt door technische innovaties. Het merk werd gelanceerd in Lesa, een stad in Noord-Italië, door Giuseppe Marenzi en zijn vrouw Alessandra Diana, die het een naam gaven als eerbetoon aan de blijvende schoonheid van de landschappen langs de Erno-rivier. Marenzi profiteert van zijn militaire verleden bij de vervaardiging van jassen, met name door de introductie van ricinusolie als waterdichtingsmiddel. Hiermee vestigde hij de traditie van gespecialiseerd onderzoek naar materialen en fabricage-innovaties van de lijn, gewijd aan de fabricage van functionele, waterdichte en bewapende onderdelen in een tijdloze Italiaanse stijl.

De focus op technologie en ecologie

Ethische en ecologische verantwoordelijkheid vormen de kern van de aanpak van Herno: de productie evolueert voortdurend in overeenstemming met de voorschriften van ecologische duurzaamheid. In 2000 nam Claudio Marenzi, zoon van Giuseppe, de touwtjes in handen van het familiebedrijf en voerde een gemoderniseerde interpretatie van de Herno jas uit terwijl hij de karakteristieke elegantie van het merk cultiveerde. Het assortiment wordt gediversifieerd door meer innovatieve modellen die luxe kasjmier combineert met hoogwaardige technische materialen.

Ondertussen zijn er nogal wat variaties van de Herno jas op de site. Op het eerste gezicht lijken de kleurenschema’s van de collecties misschien beperkt, maar wat de Herno jas aan trend mist, wordt goedgemaakt in een tijdloze stijl en neutrale kleuren zoals zwart, marineblauw en bruin die je overal bij kunt passen eén de ongelooflijke kwaliteit die voor altijd zal duren.

De Herno Laminar jas

De Herno Laminar collectie is waterafstotend maar blijft ademend. Met duurzaam GORE-TEX, zijn dit luxueuze maar weerbestendige ontwerpen
Deze verfijnde en praktische Herno jas kan zowel gekleed als casual gedragen worden. verfijnd en praktisch. De pasvorm zit, zoals vele Italiaanse modelabels, perfect. De jassen houden je niet tegen de buitenlucht te trotseren.