Wat geef jij je hond te eten?

Is het je in de supermarkt of dierenwinkel wel eens opgevallen hoeveel verschillende soorten voer ze welk niet hebben voor honden? En daarnaast heb je ook nog behoorlijke wat keuze wat betreft het merk. Waar wat voor voer heeft jouw hond nu eigenlijk nodig? Dat vertellen we je graag in dit blog.

Voedingstoffen

Net zoals de mens heeft ook de hond voedingsstoffen nodig. Maar welke voedingstoffen zijn dit eigenlijk. Net zoals een mens heeft een hond ook eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen nodig alleen dan in een andere verhouding. Zo zijn bijvoorbeeld vooral de eiwitten en vetten heel erg belangrijk voor iedere hond maar wat heeft mijn hond nu specifiek nodig? Voor een puppy is het belangrijk dat er veel eiwitten in het voer zitten. Dit zorgt voor een goede groei- en spierontwikkeling. Heb je een hond die heel actief is? Dan heb je voer nodig waar voldoende koolhydraten inzetten. Weet je niet precies wat de beste samenstelling is qua voer voor jouw hond? Vraag dan gerust een specialist voor vrijblijvend advies zoals eukanuba. Een merk dat speciaal is ontwikkeld voor de verschillende behoeften van de hond.

Brokken of natvoer

Sommige mensen zweren bij brokken en andere mensen zweren bij natvoer. Het is denk ik maar net wat je gewend bent in je omgeving. Over beide soorten voer valt in ieder geval wat te zeggen. Brokken zijn vooral goed voor het gebit van je hond. Toch worden brokken vaak gemaakt van granen. Honden stammen oorspronkelijk af van de wolven. En de maag van de wolf is afgestemd op vlees. Daarom is vlees over het algemeen wel iets beter. Toch is alleen vlees eten ook weer niet goed. Daar krijgt je hond weer slechte tanden van. Probeer daarom natvoer en brokken altijd te combineren. En kies het liefst voor brokken waar geen of zo weinig mogelijk granen in zijn verwerkt.

Bijzondere behoeftes

Bovenstaande voer advies geldt natuurlijk wel alleen voor de “gewone” hond. Er zijn ook veel honden die speciale behoeftes nodig hebben. Zo hebben honden met artrose of slijtage bijvoorbeeld heel ander voer nodig dan een hond met overgewicht. Ook een puppy kan beter niet hetzelfde voer eten als een volwassen hond. En dan zijn er ook nog honden die last hebben van orgaanfalen. Ook deze honden kunnen beter ander voer krijgen.

Kortom, iedere hond is uniek en weet je niet zeker wat jouw hond nodig heeft qua voer? Win dan altijd advies bij een expert. Eukanuba heeft voor voer speciaal afgestemd op alle verschillende behoeftes.

Previous Article
Next Article