Een eigen huis

Rond de 4,5 miljoen mensen zijn in Nederland in het bezit van een eigen koophuis. Velen wonen er al jaren anderen zijn net hun nieuwbouwhuis ingetrokken. Op een totaal van bijna 8 miljoen woningen in ons land woont de meerderheid in een koopwoning. Het traditionele rijtjeshuis is nog steeds de meest voorkomende woning. De eengezinswoning is ook ruim in de meerderheid ten opzichte van de meergezinswoningen, de flat of appartement. De verwachting is dat de bouw van appartementen, gezien de woning schaarste, zal toenemen. Vele huiseigenaren verbouwen of verfraaien hun paleisje gedurende de jaren meerder keren. Er zijn zoveel mogelijkheden te bedenken. Zonnepanelen, een uitbouw of een nieuwe vloer. Maar de keuze gaat in de meeste gevallen tussen een nieuwe keuken of badkamer.

Keuken of Badkamer

De keuze bij huiseigenaren gaat vaak tussen een keuken of badkamer als er verbouwd gaat worden. Beiden kan natuurlijk ook maar gezien de kosten valt de keuze meestal op een van beiden. Het aanbod van badkamers wordt steeds uitgebreider en luxer. Was het voorheen vaak snel douchen en de badkamer weer uit, tegenwoordig is de badkamer een steeds belangrijker wordende plaats in het huis. De tijd dat je onder de douche staat neemt steeds verder toe. De regendouche, massagestralen en ander comfort kunnen het douchen tot een feest maken. De “drukte” bij de wastafel kan worden opgevangen door een dubbele wastafel. Meer ruimte en comfort en een mooie uitstraling zijn wat voordelen van de dubbele wastafel. Keukens zijn steeds meer bij het woongedeelte betrokken. In veel huizen is de keuken de plaats om gezellig bij te kletsen tijdens het koken. Door het plaatsen van een werk of kookeiland in je keuken wordt het helemaal comfortabel in je keuken. Je plaatst een aantal krukken bij het “eiland ”en de bereide maaltijd kan meteen in de keuken genuttigd worden.

Kosten

Badkamers en keukens zijn duur is een veel gehoorde kreet onder veel mensen. De aanschaf is een kostbare investering. Maar vanaf het moment dat je nieuwe keuken of badkamer geplaatst is kan het genieten beginnen, iets wat niet in geld is uit te drukken. Een luxe keuken en/of badkamer betekent ook in veel gevallen een waardestijging van je eigen huis. Onder bepaalde voorwaarden zijn er ook mogelijkheden om de kosten voor je keuken/badkamer te financieren in je hypotheek. Maandelijks gaan je lasten dan wel omhoog maar je hoeft niet de hoge aanschafkosten in een keer te voldoen.

Previous Article
Next Article