De wereld waar we momenteel in leven is vrij rumoerig. Er gebeurt heel veel en helaas niet alleen leuke dingen. We hebben net de jaarwisseling gehad maar een nieuw jaar betekent niet altijd alleen maar nieuwe leuke dingen. Op 1 januari gaat het jaar gewoon weer verder zoals we gewend zijn. Het is voor iedereen te hopen dat het nieuwe jaar veel goeds met zich mee brengt. Maar voor bijna iedereen geldt wel dat aankomend jaar niet slechter kan worden dan vorig jaar! Dit wordt hopelijk een jaar waarin we afscheid kunnen nemen van het covid 19 virus en weer allemaal leuke dingen kunnen doen. Om een betere wereld te veroorzaken kan je ook zelf heel wat doen. Zie hier wat tips

Een schonere wereld

Alhoewel er dit jaar een verbod op vuurwerk was in Nederland is er alsnog aardig wat de lucht in gegaan. Het is dan dus ook wel van belang om dit vuurwerk ook weer netjes op te ruimen. Naast al het verpakkingsmateriaal komt er ook een hoop kruit vrij tijdens het afsteken van vuurwerk. Door dit vuurwerk in een restafval container weg te gooien en het kruit weg te spoelen met de tuinslang kan je de straat weer netjes achter laten. Dit is goed voor het milieu en ziet er ook weer mooi uit.

Het milieu

Het milieu en klimaat is ook een steeds groter probleem aan het worden. De opwarming van de aarde komt steeds meer op gang. Zo is de gemiddelde temperatuur van de aarde in de afgelopen 130 jaar met 1 graad gestegen. In Nederland met zelfs 1,7 graden. Vanuit de overheid worden er al steeds meer maatregelen genomen om het milieu te sparen. Maar je kunt ook zelf aan de slag om je steentje bij te dragen. Veel mensen kiezen ervoor om zonnepanelen op hun dak of in hun tuin te laten plaatsen. Zonnepanelen leveren schone energie en zo een bijdrage aan een beter milieu. Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar zorgen ook nog eens voor een flinke besparing op je maandelijkse energierekening. Je kunt eens langs gaan of online een offerte aanvragen. Zo heb je overzichtelijk wat het in jouw situatie betekent als je zonnepanelen laat plaatsen. Je hebt de eerste jaren natuurlijk de periode dat je de aanschafkosten moet terugverdienen maar na een bepaalde tijd zul je het rendement gaan merken. Zowel het milieu als jijzelf worden daar dan blij van.