Dublin op het water ontdekken

Wanneer je aan de Ierse hoofdstad denkt, dan gaan jouw gedachten misschien gelijk naar Guinness, St. Patrick’s Day en whisky. De kans is groot dat je Dublin niet direct met allerlei wateractiviteiten associeert. Toch speelt het omringende water voor veel locals een belangrijke rol. Hoe weet ik dat? Recentelijk ben ik op stedentrip Dublin gegaan. Mijn oorspronkelijk doel was om zoveel mogelijk nieuwe ervaringen op te doen. Bovendien ben ik zelf een behoorlijke whiskyliefhebber, dus dat was mooi meegenomen. Tijdens mijn stedentrip Dublin kwam ik echter tot de ontdekking dat het water rondom de stad ook een onderdeel is van de cultuur en de sfeer. Hoog tijd dus dat daar ook wat aandacht aan wordt besteed en waar beter dan op mijn blog “aquawish”!

Dublin Bay als broedplaats voor diversiteit

De eerste manier waarop je merkt dat het water een belangrijk rol speelt in het alledaagse leven van een local is het feit dat er het hele jaar door gezwommen wordt. De Dubliners dragen een oprechte en inspirerende liefde voor de zee. Daarom kun je echt het hele jaar door zwemmers tegenkomen bij de Dublin Bay. Ten tweede staat de Dublin Bay zelfs op de UNESCO lijst als een biosfeerreservaat. Waarom, denk je misschien. Dat heeft alles te maken met de culturele én biologische variatie die daar te vinden is. Je zou de Dublin Bay als een soort broedplaats voor diversiteit kunnen beschouwen. Uiteraard is dat nog niet alles!

Van alles aan de haak slaan

Ook voor de vissers onder ons is een stedentrip Dublin zeker de moeite waard. Naast zwemmen gebeurt vissen namelijk ook vrijwel het hele jaar door. Er zijn hierdoor een paar populaire visplekken. Ik ben zelf langs Howth geweest toen ik op stedentrip Dublin was. Van de gids kreeg ik te horen dat op daar onder andere kabeljauw, makreel en rog te vangen was. Uiteraard noemde hij nog meer vissoorten op, maar om eerlijk te zijn was ik zelf niet bekend met die vissen. Hierdoor ben ik (helaas!) de andere namen vergeten. De locatie was ontzettend indrukwekkend. Je kan er namelijk op diverse manieren gaan vissen. Het is mogelijk om vanaf een pier te vissen, terwijl je staat in de baai of vanaf de rotsige kust. Kortom, de ideale locatie voor elke liefhebber van de sport!

Net buiten de stad

Ten slotte kreeg ik als advies mee dat er net buiten de stad ook genoeg te vinden was om te ontdekken. Uiteindelijk besloot ik een leuke wandeling buiten de stad te ondernemen. Even losbreken van de stad en even goed de beentjes strekken, als het ware. Tijdens die wandeling zag ik allerlei leuke dorpjes langs de kust liggen. De volgende dag van mijn stedentrip Dublin besloot ik zo’n dorpje te bezoeken. Ik heb daar heerlijk vis gegeten. Mijn uitzicht? Ik keek mijn ogen uit over de pittoreske haven! 

Previous Article
Next Article