‘s Winters heeft je huid wat extra verzorging nodig. De weersomstandigheden zijn heftiger en de temperatuur waarin je je bevind wisselt. Van lekker warmpjes bij de kachel binnen naar de gure, winterse kou buiten. Maar hoe houd je je huid ‘s winters gezond en mooi? In dit blog lees je de beste tips en hét stappenplan om jouw huid mooi en gezond de winter door te helpen. 

Stap 1: Reinigen

Een goede huidverzorging valt en staat met een goede reiniging. Zorg dat je iedere avond je huid grondig reinigt met de juiste producten. Het reinigen van je huid doe je met een cleanser die ook geschikt is voor waterproof make-up, maar die de vochtbarrière van je huid niet beschadigd. Een goed voorbeeld van zo’n cleanser is de Hydrating Cleanser van Zo Skin Health. Deze cleanser behoudt de vochtbalans van je huid.

Stap 2: Exfoliëren

De volgende stap van de huidverzorging is het exfoliëren van je huid. Het exfoliëren kun je zowel ‘s ochtends als eerste stap, als ‘s avonds na het reinigen doen. Door je huid te exfoliëren verwijder je de achtergebleven make-up en vuilresten van je huid. Een goede exfoliant zorgt er daarnaast voor dat ontstekingen in de huid voorkomen worden en helpt je huid beschermen tegen beschadigingen van buitenaf. Dit kun je doen met de Exfoliation Accelerator van Zo Skin Health. 

Stap 3: Hydrateren

Zorg ervoor dat je jouw huid goed hydrateert en kalmeert met het juiste product. Zo voorkom je die vervelende droge, geïrriteerde huid waar veel mensen last van hebben in de winter. Een goed product om je huid ‘s winters mee te hydrateren, is de Hydrating Crème van Zo Skin Health. Deze crème hydrateert, kalmeert en verzacht je huid. Ook houd de crème de natuurlijke vochtbalans op peil, zodat je huid sneller herstelt. Hierdoor is de huid minder snel rood, geïrriteerd of droog. 

Stap 4: Voeden

Wil je je mooie teint behouden deze winter? Voed je huid dan met een goed vitamine C serum. Met dit type serum voorkom je pigmentverkleuring en bevorder je de mooie teint en structuur van je huid. Vitamine C is een must have voor een stralende huid. Het 10% Vitamin C serum van Zo Skin Health is een krachtig serum om je huid goed mee te voeden, wat zeker in de winter erg belangrijk is.

Stap 5: Beschermen

Vergeet ook ‘s winters je huid niet te beschermen tegen UVA- en UVB-straling! Gebruik hiervoor de Broad Spectrum Sunscreen SPF en je bent direct ook beschermd tegen HEV licht en infraroodstraling.