Wie kan zich nog de legendarische Nokia telefoon herinneren? Dit is denk ik meer iets voor de oudere generatie. De Nokia telefoons van vroeger waren niet kapot te krijgen. Ik mij nog herinneren dat ooit een Nokia telefoon een kogel had gestopt en daarmee iemands leven redde. Opeens stapte iedereen af van de Nokia en kocht iedereen een Samsung of IPhone. Voor het eerst kwamen wij erachter dat schermen konden breken en dat de reparaties veel geld kosten. Daarnaast kon je  niet in elke winkel je scherm vervangen. Heel veel particuliere bedrijven die de reparatie voor veel minder konden doen waren er ook nog niet, dus een reparatie was ontzettend duur. Gelukkig ligt die tijd ondertussen achter ons. Nu heb je namelijk keuze uit veel verschillende particuliere reparateurs die jouw macbook scherm vervangen. Hoe ze het doen is voor mij altijd al een wonder geweest maar laatst moest ik mijn macbook scherm vervangen dus ging ik maar even rondvragen.

 

Kan dat nog in deze tijd?

Veel winkels zijn dicht, dus een macbook scherm vervangen ging wat moeilijker dan normaal. Online moest ik een afspraak maken, ze kwamen de macbook vervolgens ophalen en ook weer bij mij terugbrengen na enige tijd. Het werkte perfect. Toen heb ik gevraag om moeilijk een macbook scherm vervangen eigenlijk is? Het antwoord daarop is aanzienlijk gemakkelijk. Niet dat jullie het nu allemaal zelf moeten gaan doen, maar ontzettend moeilijk is het niet. Het gaat er vooral om dat je het juiste gereedschap hebt en dat je voorzichtig en zorgvuldig te werk gaat. Een telefoon of macbook is namelijk heel compact.  Online kan je veel video’s vinden die het precies uitleggen. Een macbook scherm vervangen is blijkbaar nog één van de makkelijkere klusjes. De reparateur vertelde nog ongeveer 12 telefoon te moeten repareren dus dat een macbook scherm vervangen een soort pauze voor hem was.

 

Moeten we het niet zelf gaan doen?

Hoe makkelijk het ook lijkt zal ik dit soort werk overlaten aan de professionals. Zij weten ondertussen precies hoe jouw telefoon of laptop in elkaar zit. Ondertussen kost een macbook scherm vervangen al veel minder dan vroeger, ook stimuleer je de lokale economie er ook nog eens mee. Daarnaast, als je het verprutst, ben je veel duurder uit. De volgende keer dat jouw macbook scherm vervangen moet worden kan je het beste naar een professional gaan. Dan weet je zeker dat voor een kleine prijs jouw laptop weer zo goed als nieuw is.