Code 95 opleidingen voor bus- en vrachtwagenchauffeurs

Code 95 opleidingen

Voor Nederlandse bus- en vrachtwagenchauffeurs is het verplicht om code 95 opleidingen te volgen. Let wel, deze verplichting geldt alleen voor professionele chauffeurs die voor een werkgever werken. Wanneer je als chauffeur enkel privé in een vrachtwagen of busje zou rijden, is het behalen van deze basiskwalificatie geen vereiste om de openbare weg op te mogen gaan. Wellicht klinkt het logisch, als deze basiskwalificatie maar eens gehaald hoeft te worden na het volgen van rijlessen voor het rijbewijs. Dit is echter niet het geval! De basiskwalificatie verloopt na 5 jaar en verlengen is dan noodzakelijk. Voor chauffeurs betekent dit, dat zij de cursus eens per vijf jaar moeten herhalen. In dit artikel lees je er meer over.

Duur van de code 95 opleidingen in Nederland

Verkeersschool Wesseldijk

Over het algemeen hoeven de code 95 opleidingen niet lang te duren. Het is zelfs zo, dat deze cursussen vaak buiten werktijd om behaald moeten worden. Gelukkig is het de afgelopen jaren steeds makkelijker geworden om deze basiskwalificatie opnieuw te halen. Digitaal leren is hiervan een belangrijk onderdeel. Bij digitaal leren kun je online lessen volgen, zodat je niet op locatie hoeft te komen. Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om de volledige cursus zelf uit te voeren. Een deel van de lesuren moet alsnog op locatie worden gevolgd.

Rijschool vinden die deze cursussen aanbiedt

Er zijn verschillende Nederlandse rijscholen, die deze opleidingen aanbiedingen. Een voorbeeld van zo’n rijschool is Verkeersschool Wesseldijk. Deze verkeersschool heeft een betrouwbare reputatie op het gebied van de code 95 opleidingen. Daarbij kun je hier ook terecht voor het behalen van verschillende andere rijbewijzen. Heb je nog geen vrachtwagenrijbewijs? Haal die dan eerst bij deze verkeersschool en combineer het met een aansluitende opleiding voor code 95. Zo ben je straks helemaal voorbereid om de veilig de weg op te kunnen gaan.

 
Previous Article
Next Article