Beschrijving van het populaire American factoring

Ondernemen wordt voortaan nog leuker, door te kiezen voor American factoring! Deze geheel nieuwe vorm van debiteurenbeheer is over komen waaien vanuit Amerika en wint sterk aan populariteit onder Nederlandse ondernemers. Daarbij is ook het aantal aanbieders van factoring gegroeid in de afgelopen jaren. Wil je direct een geschikt factoringbedrijf bezoeken voor meer informatie? Kijk in dat geval eens naar Finqle! Deze betrouwbare aanbieder van factoring staat goed aangeschreven onder ondernemers. Het feit dat factoring aan populariteit wint, is niet voor niets. Met factoring wordt een bepaalde mate van onzekerheid weggenomen bij ondernemers. In dit artikel lees je hier meer over!

American factoring

Minder onzekerheid met American factoring

Dankzij American factoring neemt het risico wat ondernemers lopen af. In het verleden kwam het regelmatig voor, dat ondernemers niet tijdig betaald kregen door hun eigen opdrachtgevers. Als gevolg hiervan konden zij de rekeningen van hun leveranciers niet betalen, met zeer vervelende consequenties tot gevolg. Denk aan betalingsachterstanden, incassobureaus, enzovoorts. Door facturen aan een factoringbedrijf te verkopen, worden deze veel sneller betaald en kunnen ook leveranciers tijdig van hun betaling voorzien worden. Vaak zijn rekeningen binnen een of twee dagen op je rekening bijgeschreven bij factoring.

Debiteur

Werking van factoring voor ondernemers

Zoals reeds al enigszins beschreven werd, is het idee van factoring dat facturen aan een factoringbedrijf verkocht worden. Dit doe je voordat je de facturen naar je eigen opdrachtgevers verstuurd hebt. Als vergoeding voor de diensten die een factoringbedrijf je aanbiedt, betaal je vaak een klein percentage van het totaal gefactureerde bedrag. Dit percentage ligt doorgaans tussen de 2 en 6%. Het exacte percentage is onder meer afhankelijk van de betalingstermijn, die met een klant is afgesproken. Mocht een klant zijn factuur niet betalen, dan zorgt het factoringbedrijf voor de incassoprocedure. Je hebt hier zelf geen omkijken meer naar. Wel zo’n fijne gedachte!

 
Previous Article
Next Article