Heb je een hele hoop creatieve ideeën? Liggen er nog schilderijen in de schuur die te mooi zijn om weg te doen of heb je een passie voor het maken van sieraden, meubelen of servies? Een eigen webshop is een makkelijke manier om je werk te delen met de wereld en er ook nog een zakcentje aan te verdienen. Het internet wordt steeds toegankelijker. Dat betekent dat je tegenwoordig bijvoorbeeld zelf een eigen website kan bouwen en vormgeven zodat het er precies gaat uitzien zoals jij dat zou willen. Niet alleen is dit makkelijker, het is ook een stuk leuker en bovendien erg leerzaam. Hierdoor ben je veel meer betrokken bij je eigen onderneming als geheel. Een website is voor velen vanzelfsprekend maar achter de website zit een hoop waardevolle kennis. Als je daarmee aan de slag kan, is het mogelijk om ook je producten weer te geven op een unieke manier.

Huisstijl

Een van de meest belangrijke dingen bij het beginnen van je eigen webshop is het hebben van een huisstijl. Dit is een vormgeving die past bij de producten die je aanbied. Kleur is een van de belangrijkste dingen, maar ook logo’s, lettertype en de indeling van de pagina. Al deze factoren zijn maakbaar. Je website moet immers visueel aantrekkelijk zijn om naar te kijken omdat dit het koopgedrag kan bevorderen. Bovendien ziet het er professioneel uit! Zelf een huisstijl maken kan op een hele simpele manier, namelijk door het bij elkaar zoeken van kleuren die je wilt gebruiken en steeds opnieuw terug laat komen in verschillende pagina’s. Je kan ook de hulp inschakelen van een vormgever als je het lastig vind om in te schatten hoe je de producten het beste laat terugkomen in de vormgeving.

Logistieke life-savers

Voorbereiding is the key to succes. Afwachten tot er bestellingen komen voordat je de benodigde inpakspullen in huis hebt is geen slim plan. Het is begrijpelijk dat het onnodig lijkt om spullen in huis te halen terwijl je nog niets hebt verkocht maar voor je het weet is het moment daar en ben je gestresst omdat je niet weet hoe je alles op tijd kan verzenden. Het juiste verpakkingsmateriaal en een luchtkussenmachine versnellen het verzendproces enorm. Een luchtkussenmachine beschermt breekbare producten en verpakkingsmateriaal is een van de meest handige dingen om op voorraad te hebben zodat je meteen met een bestelling aan de slag kan! Op die manier maak je niet alleen iemand anders blij met jouw product, maar ook jezelf door hebben van de juiste middelen voor een toffe webshop!